lunes, 7 de noviembre de 2011

rexlexió sobre les eines de la web 2.0



  

Hola, bon dia!!!

 Després d'uns dies sense crear entrades ha arribat el dia de fer una reflexió sobre les eines que estem treballant a classe i que formen part de la web 2.0. 
En diferents grups, els alumnes han escollit una eina i s'han fet exposicions explicatives i formatives sobre una eina determinada. Per exemple les wikis, flikr, facebook, xing, twitter, google maps, videoblogs, blogs... de les quals no en coneixia la seva existència en la majoria dels casos.

Aquestes informacions proporcionades per els companys m'han sigut molt útil per saber com obrir una compte amb les eines que no coneixia, de que tracten, que són , que podem fer amb elles i gràcies a això puc estar informat de  la varietat d'eines que hi han en la web i que puc utilitzar depenent que es el que m'interessi fer.
Per exemple si vull conèixer ofertes de feina o tenir possibilitat d'accedir al mercat laboral ara sé que existeix una eina molt curiosa , és a dir el xing ,  una eina per a buscar feina de una manera diferent a la comuna on les empreses veuen el teu perfil i si els hi interessa pots fins i tot aspirar a un lloc de treball. No està creada directament per aquest fi, ja que també es per als empresaris per a compartir informació, conèixer altres empreses, clients, etc.

Una altra eina molt útil que no coneixia gaire és el google maps, amb la qual podem obtenir molta informació per a orientar-nos i saber moure’ns, quanta estona triguem caminant en anar a un lloc, quin és el millor camí, quan es tarda en cotxe i una gran varietat de característiques que et faciliten el desplaçament i moviments que vulguis realitzar. A més, ens podem culturitzar gràcies a aquesta eina, ja que en cada ciutat i comarca important apareix la imatge de edificis o objectes històrics i emblemàtics. Per exemple, la sagrada família  a Barcelona.

Parlant d'eines que ja coneixia m'agradaria dir que també he aprés cosses noves. Per exemple amb facebook, característiques de la privacitat , amb la qual em de tenir molta cura . El que em va impressionar es que si tanquem una compte de facebook, triga uns anys en desaparèixer i de mentre la nostra documentació està per la xarxa. La qual cosa em fa pensar i tenir en compte la importància de llegir-se les condicions abans d'acceptar el contracte.

Per últim parlaré del Twitter, una eina de la que havia sentit parlar alguna vegada.
Amb la seva exposició vaig aprendre de que tracta, com es crea un compte i quines son les característiques principals del seu funcionament.
És una eina que m'interessa, ja que és una xarxa social pionera en el debat, diàleg i critiques a els problemes que apareixen en la societat i on a través d'aquí es poden donar propostes , idees que facin pensar i que per exemple puguin aportar criteris positius per a millorar la nostra vida. 

El proper dia de classe, em toca a mi i al meu grup parlar de l'eina youtube, una de les més importants i utilitzades per a la publicació de documents en format de vídeo com per exemple clips, música, documentals, videoclips, fragments de pel·lícules, programes i altres tipus de documents que ja us explicarem.

 Penjo aquest vídeo que parla sobre la cara oculta de facebook. Que sigui cert o no és una altre cosa però dona que pensar...



Fins la propera educadors  !!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario